Evo šta se sada dešava sa ženom koja je zapalila zastavu u Novom Sadu: Ovolika kazna zatvora joj preti!
Žena zapalila zastavu u Novom Sadu, Foto: Printscreen/Instagram/NS Uživo

detalji

Evo šta se sada dešava sa ženom koja je zapalila zastavu u Novom Sadu: Ovolika kazna zatvora joj preti!

U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičena M. M. je uhapšena

Objavljeno: 15:50h

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se povodom događaja od 20. septembra, kada je žena M. M. u Partizanskoj ulici u novom Sadu skinula zastavu Srbije sa zgrade firme "Tehno-ferum", bacila je na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila. Iz tužilaštva navode da je događaj pravno kvalifikovan kao krivično delo povreda ugleda Srbije, za koji preti kazna do tri meseca zatvora.

- U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičena M. M. je uhapšena, te joj je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je privedena i saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnog dela. Nakon saslušanja osumnjičene, Više javnog tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoka i opasnosti da će ponoviti krivično delo - navode iz tužilaštva.

Kako dodaju, tužilaštvo će u, skladu sa zakonom, sprovesti postupak, u okviru kojeg će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Bonus video:

00:15

Spaljena srpska zastava

(Espreso/Telegraf/Jelena Ostojić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.